Uppdukat för Vårdraget rond 1 eftermäle och resultat: ASSU bjöd upp till professionell FIDE-turnering på hemmaplan

1 8 Hörnqvist Kasper Student 1501 0 HP-HP 0 CM Engman Rickard Trainer 2250 1
2 2 Magnussen Helge Student 2113 0 HP-HP 0 Bragt Henk Jan Student 1477 9
3 10 Nyman Rasmus Student 1446 0 1 – 0 0 Stenius Magnus PhD C 1765 3
4 4 Munyua Kent Student 1692 0 1 – 0 0 Norqvist Jimmy Student 1433 11
5 12 Hannerz Eric Student 1400 0 HP-HP 0 Jäger Gerold A. Prof 1623 5
6 6 Ersholt Isak MA. Ec. 1522 0 1 – 0 0 Jonsson Jonas Student 1400 13
7 14 Girdwood Tristan Student 1350 0 0 – 1 0 Norqvist Lars-Olof Chief Executiv 1515 7
8 15 Melefors Joar 1517 0 HP-HP 0 Aziz Athir Student 1400 16

 

En spännande första rond gick av stapeln igår i premiären för långpartier på Umeå Universitet i ASSU: regi. Här är bordsresultat från rond 1.

På bord 3. Besegrade överasskande Rasmus Nyman Magnus Stenius, i ett riktigt Hawaii parti, där öppningen genom dragomkastning gick från Italienskt vidare in i Steinitz-varianten i en halvspansk matador över till Ungerskt-Österrikiskt klassisk gammaldags parti. ”Wonderboy” Nyman spelade bra och resolut genom öppningen och kom i mittspelet på överlastningshot mot Stenius vitfältare på d – raden och kunde efter ett svängigt parti, där först Rasmus satte bort kvalité vinna ett slutspel. Kanske lite premiärnerver spelade in? Partiet finns på live-sidan (som för övrigt fungerade klockrent!) för genomspelning. Stort grattis till Rasmus som därmed fått en flygande start på FIDE-turneringen och ligger riktigt bra till för en första sk. ELO-norm (Elo-inteckning i internationell ranking).

Bord 4. mellan Kent ”Big Machine” Munyua och Jimmy började helt ok för svart där ”Mr Dean” Norqvist, kom fint ut ur en Alkhine variant, med ömsesidig framskjutningsvariant och avslag på båda pollarna (Partiet finns för genomspelning på livesidan). Kent kom dock successivt bättre som vit och fick fram torn och aktiva pjäser. Jimmy försvarade sig bra men hamnade avflankat på ”Queensideboard” med sin springare som blev stående och inte kom in i matchen, partiet avslutades då svart tappade pjäs. Härlig match och bra kämpat av båda parter i en kul aktiv och positionell öppning där Kents rutin tog över i utgången av mittspelet.

Bord 6. Också här blev det en klassisk Alkhine-variant där  ”Doc” Jonsson spelade friskt och vågat mot ”Hayes” Ersholt, som sakteligen manövrerade in pjäserna i ett lika slutspel med 6 bönder vardera samt en varsin tant och vitfältare på plankan. Till slut kunde Isak bryta igenom Jonas försvarställning och protokollföra en etta i kolumnen.

Bord 7. Här spelade ”Kiwi” Girdwood, mycket inspirerande mot ”Gentleman” Norqvist och i avvecklingen i mittspelet hade Tristan goda remichanser, med dubblerade torn och förestående attack på ”Kingsflyern” mot Loa, som ödmjukt berömde ställningen för vit efteråt. Kul att se Tristan i sitt första långparti spela så vågat mot rutinerade Lars-Olov. I slutspelet som uppkom var dock de svarta puckarna alltför många för att kunna stoppas från att gå i dam.

BILDER:

bild 1

Big Machine Kent Munyua bereder sig för start!

bild 2

Jonas Jonsson ”Doc”, i startgroparna för rond 1.

bild 3

Jimmy ”Dean” Norqvist bakom den svarta armadan.

bild 5

ASSU:s egna datasnille Rasmus ”Wonderboy Nyman.

bild 4

Isak ”Hayes” Ersholt, i äkta schackpose inför start.

bild 2

Loa, vid den svarta flottan gör sig beredd på start.

bild 4

Tristan, ska just flytta pjäs i fångad ögonblicksbild.

bild 1

Uppdukat och klart. Proffsigt och snyggt. FIDE-standard!

bild

Stenius ”The Stud” Magnus på väg in mot plankan. Tävlandes i schack och som också snart debuterar i MMA i lätt tungvikt i 92 kilos klassen mot en finsk sisu motståndare tränandes från New York. Magnus har svart bälte i Karate och har tränat både schack och kampssport i många år. MMA sporten är hans kommande avhandling som han forskat om sedan 2007.

Publicerad i Nyheter