ASSU Train Moves Forward: Summerplans…— SM, Dresden Veteran-VM lagspel, SummerHeat, Summer Games och annat smått och gott

Det händer mycket kommande sommar – SM står för dörren och vi har flera deltagare från ASSU som ska spela Veteran-VM för lag.

CM Engman – head coach at academic chess society!

CM Rickard Engman och

Peter Olsson left…

 

Peter Olsson samt Urban Eriksson och Bo Sundell ska deltaga i + 50 klassen i Dresden i Tyskland.

Förhoppningsvis kommer ASSU erbjuda ett sommarläger med schackträning och annat nöje en vecka i vacker natur nära Umeå! Mer info kommer…

Summerheat kommer att gå som vanligt i slutet på augusti.

Det ryktas också om att Summer Chess Games i Lövånger ska uppstå igen i kyrkstaden! Vi håller tummarna – en mycket fin turnering ser förhoppningsvis sitt ljus i dager igen.

Allsvenskan – avslutande bortamatch för ASSU I och ASSU II står för dörren. ASSU I möter Gnarp borta i en match som gäller mycket! ASSU kan vid vinst och om resultaten går vår väg vinna serien… men då ska schackgudinna Kaijsa var oss nådiga. ASSU II möter Övikarna SK Örnen borta.

ASSU planerar att ha ett samkväm och äta ute och spela blixt framöver någon gång efter påsken.

Akademiska schacksällskapet fyller 5 år i December. Vi är en schackförening som prioriterar varandras framgång vid brädet. Här tränar nybörjarna bredvid elitgruppen. Vi är precis som MMA-klubbarna som blandar elit med nybörjare för att alla ska få känna på hur det känns att spela och träna ihop. Vi tror på utveckling vid och och på brädet tillsammans. Hos ASSU får du stöd och träning. Vi är 40 aktiva medlemmar på alla nivåer. Under årels lopp har mer än 400 personer passerat vår spellokal på Umeå universitet vid Umeå studenkår. Vi har tre lag för närvarande. ASSU I  spelar i DIV II norra – där är målet att kliva upp i DIV 1 norra och har en ranking från 1800 till 2300 ca. I div III har vi ASSU II som fungerar som vårt utvecklingslag – vi brukar ha spelare mellan ca 1600 uppåt 1900 i det laget. I tredjelaget, ASSU III har vi vårt nybörjar lag som anförs av mer erfarna spelare. Där är rankingen nybörjare till ca 1700-1800. Vi spelar här i länsserien och tävlar i en fyrlagsgrupp i år. Men, alla är välkomna och spela och deltaga. Vi välkomnar nya spelare. Vi bjuder på fika och kaffe och gratis träning och spel de första tre ggr!!

Kom in och känn gemenskapen och ta en kaffe med oss! Slå en eller två pjäser från brädet =)

Vi ses hos ASSU!

 

 

Publicerad i Nyheter