Round 4 Autumn Chess Tournament A Group

Just nu spelas högoktaniga möten i rond 4 i pågående ACT A-group. På bord 1 möts tex ledarna ASSU:s Bastian Perner 1910 mot SK Rockaden Umeås Magnus Hedqvist 1872. Mer information följer under kvällen med bilder:

Vi påminner också om Grand Prix del 2 i Umeå med start imorgon, Also a reminder, Grand Prix part 2 in Umeå tomorrow evening at Hagaskolan, utmarksvägen.

Results A Group 

Results and standing B Group

Rondens skräll, Rasmus Nyman besegrar Martin Hurban ELO 1930 som svart, grattis!

Pictures from anlysis room and playing hall.

bild 1

Bastian and Magnus on board 1

 

bild 2

Isak ”Hayes” kibbitzing Martin vs Rasmus

 

bild 3 bild 4 bild 5

På bord 1 blev det remi efter att Bastian och Magnus båda spelat ett slutspel med två torn och varsin springare i sen sicilianare. Någon gång i utgången av slutspelet enades herrarna genom en dragupprepning om remi. På tredje bord mellan Isak som vit och Magnus som svart blev det en lång hård kamp i en spansk steinitz variant, där Isak tryckte på i öppningen. I slutspelet med dubbla torn och varsin dam där Magnus kung var skakig, kunde till slut svart vinna efter ömsesidiga attacker. Mellan Martin och Rasmus spelade Rasmus som svart ett av sina bättre partier och kunde i slutspelet vinna då Martin gick fel med hästen och Rasmus kom aktivt. Till slut i tidsnöden vann Rasmus helt torn och segern var ett faktum.
matchen mellan Lelle ”Stonewall” och Kent  ”Big Machine” vann Kent till slut i en långdragen fransosvariant. Kent kom bra i öppningen därefter kom svart mycket fint och kunde manövrera sig fram. I utgången av slutspelet kunde dock Kent kassera hela poängen, då han var en löpare upp för två bönder.

Publicerad i Nyheter