Rond 3 uppdate

Gårdagens rond 3 som gick av stapeln igår blev spännande på alla 4 bord, där toppmötet mellan Kent och Helge slutade med seger för Helge bakom de vita pjäserna. Förutom att internet la ner plötsligt och  därmed livesändningen mitt i dramatiken, kunde åskådarna följa Kents svarta försvar i Albins motgambit på nära håll. Efter det tveksamma a3 från vit fick Kent in Lb4 schack! Efter detta stod svart något bättre med initiativet. Helge kunde dock med sin rutin och positionella förståelse luckra upp Munyuas ställning sakteligen. Insticket med bonde understödd av vits vitfältslöpare blev till slut för svårt att stoppa. 1 – 0.

Rasmus Nyman som spelat som i trans två ronder och numera efter mötet med Rickard har sin första ELO-inteckning färdig, försökt på nytt spela inspirerande. Nyman hann dock aldrig undan och rockera vilket medföljde att CM Engman kunde anfalla och slå håll på vits försvar runt kungen. 0 – 1.

På bord 3 mellan Isak och Henk kunde Isak i slutspelet som uppkom genom en aktivare ställning slå hål på Henks försvar. I ett slutspel med damer och löpare och torn,var Isaks ”Hayes” initiativ för starkt för att stoppa. 0 – 1.

Matchen mellan Eric – och Jonas slutade med vinst för Jonas detta trots att Eric stod bra och på vinst i slutspelet, men en stark ung avgjorde till Jonas fördel.

Mer info och bilder kommer under dagen.

bild 1-2

Topp möte Kent vs Helge!

bild 2-2

Doc Jonsson

bild 3-2

Rickard vs Rasmus

bild 3-2

Rasmus vs Rickard

bild 4-2

Lennart Sandström still going stronger than ever!

bild 5

Freddan Söderberg på besök.

Publicerad i Nyheter