Resultat från superhelgen i Schack, fest mm

Det blev förhandsfavoriten CM Rickard Engman, på exakt samma poäng som Magnus Stenius , som delade på segern. På samma poäng med sämre kvalité kom Kent Munyua, de delade således på förstapriset med 6/7. I övrigt var det en riktigt fin tävling där 3 stycken s.k Speed-chess ELO tal delades ut till följande personer: Gerold Jäger (fin 4:e plats), Magnus Stenius och Kent Munyua. Viktor Alvarsson gjorde också en bra turnering och var riktigt nära att skaka om både Stenius och Engman tex. Kent och Magnus var de som luggade FIDE CM Engman på varsin halva, där båda som svart stod något bättre i slutet. Vi noterar också att vår nya medlem Behzad spelade riktigt bra och är ett fint nytillskott till klubben.

Resultat:

God mat, dråpliga partier i Chock och firande av ASSU 1 år, präglade loungen i humanisthuset i lördags, där kocken Magnus Stenius, assisterad av Lennart och Kent, bjöd på festligheter. Vi får återkomma till resultaten från inofficella ”Chock -KM”. Konstateras kan, att en av våra medlemmar från nybörjargruppen, studenten Lina satte matt två gånger mycket snyggt, likaså spelade Saga i par med Rickard mycket fint, och fick också välförtjänt priset (Jeremy Silmans ”Endgame manual”) som bästa elev. Elisabeth spelade i par med Lennart Sandström och fick in några smällkarameller på brädan. God stämning, hög temperatur och mycket folk på ASSU:s fest i lördags blev resultatet. Första laget som hade en vktig match framför sig mot gästande Schack 88 Hammerdal, kom också i säng i tid, och var pigga och på alerten söndagen efteråt. Vi ser fram emot fler trevliga middagar och mer folk in i klubben, där vi just nu upplever ett stort intresse för oss som förening på Campus. Roligt!

På bord 1 spelade ASSU:s och Umeå Universitets egen schacktränare Rickard Engman mot erkänt duktiga Peter Svensson god för 2080, partiet live-sändes också (bord 2: här var sladden kvar i kårhuset). Rickard fick in en fin vändning mot Peter och kunde vinna. på bord 2 spelade Göran ett fint parti mot Hammerdals egen profil, Bo Wik och kunde vinna efter ett positionellt ställningskrig. Lennart kom lite avigt till som svart mot Fredrik Blixt, men kunde tack vare en aktiv häst och framryckande bönder skaka om vits ställning och få en remi med kvalité under. På bord 4 spelade Magnus vit mot en annan Wik, Per-Jonas, och hade fin seger efter svarts g6, där vit kan slå sönder svarts ställning och spela det luriga Lh6!!, med + 6 för vit. Partiet förflackades till ett olikfärgad löparslutspel, remi. På bord 5 spelade Isak svart med bravur och låg bonde över, men tog snabbt en remi för att säkra lagsegern. Kent gjorde processen kort mot Hammerdals sjättebords spelare och defilerade in i mål.

NU ligger ASSU riktigt bra i slagläge inför sista ronden och behöver bara hålla i utan att förlora stort för att gå upp i tvåan. ASSU har på kort tid etablerat sig som en klubb för bredden, eliten, studenter, forskare, allmänheten och nybörjare på campus, och härnäst väntar julavslutning med lusse blixt och julmust fika, efter sista ronden i Chess Autumn Tournament. Därmed önskar vi alla medlemmar tillbaka på tisdag och torsdag denna vecka innan vi stänger för säsongen, den 18 december.

ASSU

Publicerad i Nyheter