Norra korpen idag

Idag med start kl 12.00 börjar årets norra korpen i humhuset, ingång psykologmottagningen vid hörnet.

Roligt med korpenschack som kom igång idag med många spelare. Det som är särskilt positivt är chansen att få träna på matchspel mot spelare i sin egen ratinggrupp. Korpschack är perfekt för nybörjaren som vill få matchvana och få känna på hur det är att spela med klocka och protokollföra partier.

Trevligt fika (som ASSU bjöd på i sedvanlig ordning med kaffe och te samt smörgåsar) och spännande matcher.

Då det var ojämnt antal (positivt på endast ett bord dock av samtliga) fick Rickard hoppa in och möta Magnus. En holmgång som blev väldigt skarp och intressant i en superkänslig aktiv ställning i moderna försvaret. Till slut kunde dock Rickard vinna.

Matti Larsson besegrade Kent som vit i ett fint parti. I partiets mittspel verkade inte vit ha något farligt anfall, men det dök som upp från ingenstans. Och mycket lurigt fick Matti in det otäcka springardraget e8 schack! som fällde avgörandet.

Resultat:

Kungsjägarna – Zwischen Zug 2 – 2

Tornugglorna – Bergsuvarna 2 – 2

Ställningen mellan 3-manna lagen är att alla är på 1 poäng vardera! Spännande och kul inför rond 2 den 3 maj i samma fina lokaler. Sista ronden är den 24 maj då ett segrarlag ska koras! Välkomna.

Vi uppmanar alla lagledare och de som står på reservlistorna att hörsamma kallser till matchdag i tid för att undvika onödig sista minuten stress för samtliga parter.

Bilder från dagens event:

 

bild 1-1

Remi på bord 3 Rasmus mot Isak.

bild 2-1

Matti vs Kent.

bild 3-1

Efteranalys.

bild 4-1

Matti Larsson numera ”schackmecenat” i postgame analysis.

Publicerad i Nyheter