Norra korpen idag updated 2.0

Resultat från Norra Korpen och bilder läggs ut här fortlöpande under dagen. Eventuellt live-sänder vi även två partier från Korpen Serien. Håll utkik. Matchstart kl 12.00. Hela 12 spelare från Övik i söder till Umeå i norr dök upp igår mycket positivt och spelade NorraKorpen Serien på ASSU:s hemmaplan för helgspel. Kaffe, fika och kakor fanns på plats och likaså efteranalysrum.

Efter lite strul med internet då humhuset är under ombyggnation, kommer här gårdagens resultat.

På bord 1 spelade Magnus Hedqvist mot comebackande Lennart Sandström. I en ”Sicce” där Lennart ställde upp sig med sämischbonden på f3 och understödde e4 bonden, blev dock följden att trycket mot centrum från svart blev starkare och starkare. Till slut lyckades Magnus bryta igenom vits uppställning och slå hål på mittlinjens slagfält. 1 – o

På bord 2 spelade ASSU:s klubbkamrater Kent och Isak ett internt derbyparti. Här också i en Sicce där parterna rockerat åt olika håll. Kent gick på med bondestorm och Isak försökte hålla i, men efter att svart spelat e5??, kunde vit få in fullt tryck på g7 punkten framför svarts monark. 1 – 0

På bord 3 spelade Anders Jonsson  vs Anders Lind. Efter en mycket fin öppning från Linds sida, där svart verkade fast i centrum, kunde dock Anders ”Oraklet” Jonsson kontra in en mycket fin och stark vändning. Understödd av springare, torn och svartfältare, spann Anders ett klassiskt mattnät. Gentlemannen och den alltid lika trevliga Lind från SK Örnen, gratulerade till segern. 0 – 1

På bord 4 mellan Jimmy och Magnus fick Jimmy en jättefin kompensation i centrum med dubbla pjäser när Magnus offrade hårt och antagligen stod klart sämre, men i praktiskt spel är det alltid svårt att reda ut ett totalangrepp på kungen. Jimmy gick fel och Magnus kunde casha in med det brutala Se1 schack och därefter är det familjefortsättning med fortsatt havretugg på d2 och a1. 0 – 1.

På bord 5 mellan Kasper och Rasmus var det länge lika och en hård batalj. Rasmus fick dock två bänder och såg ut att stå klart bättre, men efter en kontring fick Kasper in kvalitévinst och kontrade i sin tur in en seger på Rasmus. 1 – 0.

På bord 6 mellan debuterande Marcello som vit mot Johan kom Marcello fint in med tornen och fick in allt tryck på svarts kung. Efter det var det egentligen aldrig några problem. 1 – 0. Kul för Marcelino att få vinna i debuten för ASSU.

Lagrapporten kommer här i eftermiddag samt bilder från gårdagens event.

Nu återstår en rond den 24/5 där den sista matchen går mellan lagen på samma plats. Välkomna då.

Vi planerar att ha schack i det gröna med lunch som avslutning och siktar på slutet av maj början på juni. Håll utik på hemsidan!

Varmt välkomna.

 

Vi påminner om att vi endast tar emot spelande deltagare i serien. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot publik.

bild

Varmt välkomna till ASSU:s spellokalplats idag!

Vi bjuder på förstklassiga faciliteter för schackspelande.

 

Publicerad i Nyheter