Länsserien 15/3, ASSU 2, hemmamatch.

Förlust med 1.5-2.5 mot rockaden 3. Vi gratulerar Rockaden 3 till seger i länsserien! Vi spelar Svart på bord 1 och 3 samt vit på bord 2 och 4.

ASSU 2 – 1489 1.5 – 2-5 Rockaden 3- 1537

Kasper Hörnqvist 1474 – Mikael Forsberg 1672 (1755) 0-1

Kasper kommer bra ur öppningen in i mittspelet (engelskt parti), lyckas vinna kvalité men slappnar av för mycket och löparen blir instängd. Detta resulterar i en ställning med torn för två lätta + bonde för Mikael Forsberg vilket han konverterar till vinst.

Bra kämpat av Kasper idag som spelade riktigt bra stundtals.

Isak Ersholt 1651 (1693) – Anders Jonsson 1555 (1702) 1-0

Jag spelade en skotsk öppning som resulterade i en utrymmesfördel och löparparet. Anders Jonsson försvarar bra men har trångt om utrymme, Jonsson lyckas sedan tvinga ett byte av vitfältarna vilket innebär att jag inte har mycket till fördel längre. Sedan bjuder Jonsson en pjäs i en relativt simpel kombination. Men jag bjuder in Jonsson i matchen genom att tappa någon bonde vilket resulterar i 3 bönder för pjäs(!). Var ruffligt men lyckades vinna slutspelet som troligen var remi.

Inget skönspel men dagens enda partivinst för ASSU 2.

Viktor Eriksson 1476 – Stefan Dahlblom 1470 (1578) 0-1

Ett spanskt parti där Eriksson spelar energifullt och vinner löparparet till kostnad av en svagare kung. Ett svängigt parti som var svårt att utvärdera från sidan. Partiet slutar dock abrupt då Eriksson olyckligtvis bortser från bindningen på a5-bonden och tappar ett torn med axb4.

Intressant kampparti från Viktor Eriksson. Han spelar ett energifullt spel med innovativa idéer idag. Hade varit kul att se fortsättningen om inte axb4 hade spelats!

Eric Hannerz 1355 – Curt Andersson 1450 1/2 – 1/2

Eric Hannerz kommer bra ur öppningen, Andersson spelar ett defensivt tre-linjespel och drar förvånansvärt på sig en isolani i öppningen. Hannerz sätter press och vinner slutligen en bonde, men Anderssons starka svartfältare resulterade i ett byte mot Erics springare och en skadad bondestruktur. Sedan var partiet remibetonat men Eric bortslog Anderssons remi anbud (eftersom det skulle innebära att rockaden 3 skulle vinna matchen) och krigade tills inga pjäser var kvar på brädet!

Bra spelat av Eric idag som inte var under något egentlig hot, stod troligen lite bättre under hela partiet och kämpade tills sista pjäsen var av brädet. Kul kämparanda av Eric och bra lagspel, spelar även överlag ett riktigt bra parti idag!

Publicerad i Nyheter