George segrar i snabbchacket

bild 3

Det blev George  som drog det längsta strået och vann A-finalen i gårdagens snabbschacksturnering.

Mer resultat kommer under dagen.

I övrigt en mycket underhållande och spännande afton där snabbschackets potential som nyttig träning ständigt gör sig påmind. Många invecklade partier, spännande ställningar och invecklade avbyten och avslag avlöpte den i sedvanliga trevliga ordningen hos Akademiska schacksällskapet. Evelina var tillbaka och spelade upp riktigt lovande och positiva ställningar, framförallt mot George som svart stod hon riktigt solitt och bra.

Ett extra varmt välkomnande går till Marcelino som var på ett första besök på klubben igår och spelade upp grymt fina ställningar! Mycket kul att se spanjoren spela upp spanska ställningar =).

Nybörjarträning på tisdagar med föreläsningar och personlig individträning av Rickard Engman och Kent Munyua finns fortfarande platser kvar, välkommen att email info@akademiskaschacksallskapet.se eller kom in på ett besök tisdagar kl 18.15.

 

BILDER från gårdagen.

bild 4

George mot Evelina.

bild 2

Fullt drag på tisdagarna hos ASSU, både nybörjarträning och snabbschack.

bild 1

Tungviktsmöte mellan CM Engman och Herr Melefors (Joars far är docent i nordiska språk och har skrivit många böcker om ortsnamn på Gotland).

bild 5

Kent tränar med Marcelino!

bild 3

”Kasperov” the Ghost funderar över ett drag mot Isak ”Hayes”.

I bakgrunden ses Jimmy mot Henrik.

I övrigt påminner vi återigen om att NORRA KORPEN, rond 1 har premiär på campus på lördag 12/4 kl 12.00. Obs: endast för spelare över 18 år, ej för besökare, OBS: då vi är en kårförening som bokat lokal tar vi bara emot spelare som ska delta i turneringen och därmed ingår i deltagarelistan. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot besökare då reglerna är sådana. Det kostar 100 kronor att delta. Fika och mindra tilltugg, kaffe och te kommer finnas för försäljning vid spelplats. Domare är Nationel FIDE CM Rickard Engman som också är turneringsledare.

 

 

 

 

 

Publicerad i Nyheter