Avslutande Allsvensk rond till helgen – ASSU I & ASSU II i elden

Nu i i helgen smäller det då båda ASSU I och ASSU II är med i leken i den avslutande ronden i DIV II som DIV III.

För Förstalaget blir det en avslutande bortamatch mot Haparanda Schack 64, på klassisk mark där gränsstaden i norr bjuder upp till dans på de 64 rutorna. För Schack 64, gäller det mer än bara en vanlig match, de har allt i egna händer och vinner serien om de besegrar ASSU I eller spelar minst oavgjort mot akademikerna, då är avancemanget till DIV I klart.

För ASSU I som är piskade att ta poäng för att kunna vara säkra på att hänga kvar i tvåan gäller minst oavgjort resultat mot Haparandaborna. I schack kan vad som helst hända och ASSU-spelarna kommer med rutin, kämpaglöd och en fin laganda som är svårslagen. Nu när ASSU-spelarna kan slappna av och inte arrangerar sammandrag i lyxiga ”Open Space” ligger all press på Schack 64 att prestera och visa att de är värdiga att spela i 1:an. ASSU:s ”första femma” (de 8 främst rankade på listan) som aldrig kunnat spela samtidigt på planen, kanske dyker upp som Sovjetunionens spöke och odödliga coach Tichenovs -80 tals hockey, där Kasatonov, Larionov, Krutov, Makarov och Fetisov lekte upp motspelarna på läktaren.

Nåväl, det återstår att se vad ASSU har i bakfickan och vad Schack 64 mäktar med och om de håller för trycket på hemmaplan nu när det verkligen gäller och de måste prestera!? Som bekant är också Schack 64 de enda lag i Allsvenskan som spelar med särskilda regler och får ha med spelare från Finland i sitt lag, då de geografiskt ligger norrut vid gränsen till vårt kära grannland. Vi är glada för det och att få möta vår kära grannklubb i ett härligt avslutande kampmöte där ASSU-Boyz kommer sälja sig dyrt. Det är som ÖB i försvarsmakten säger om Sveriges elitstyrka, Särskilda Operationsgruppen, ”det kommer kosta att möta oss för en motståndare”. Och samma gäller här, det är ingalunda ett lag som åker iväg för att få smaka och bjuda på enkel pisk, här kommer det bli strid till sista ”blodsbonden”. Vår styrka i ASSU:s förstafemma åker alltså iväg i helgen för att hålla fanan högt mot LG.s modersklubb som han varit trogen alla år. I schack spelar ranking ingen roll när det kommer till nerver, tid, klocka och press, här spelar pyskologin in och ja, den här gången har faktiskt motståndarna all press på sig. Vi önskar våra krigare lycka till!

Samtidigt på hemmaplan spelar vårt andralag i avslutande div III mot ÖStersunds SS II. Vi hoppas på en fin defilering in i mål, med en avslutande hemmaseger. Matchen spelas ovanför biblioteket, UB 339, och alla är varmt välkomna att komma och titta.

Om Kajsa schackgudinnan vill oss väl kommer vi att klara av ett nytt kontrakt i tvåan till nästa säsong. I vart fall kommer ASSU satsa vidare än mer inför nästa säsong och bland annat stå värd för Öppna DM långpartimästerskapet i Open Space i samband med Summerheat VII i mitten av augusti. Vi återkommer med korrekt datum.

ASSU åker också iväg till Påskturneringen och de som vill åka hör av er till Isak Ersholt.

Än en gång, varmt välkomna till vår fantastiska schackklubb!

ASSU

Taggar: , , , , ,
Publicerad i Nyheter