Välkomstmässan avklarad – Och nu finns höstens klubbturnering ACT upplagd

Välkomstmässan på Umeå universitet lockade många besökare till ASSU:s monter i vanlig ordning.

Våra klubbkamrater Rickard Engman (huvudtränare och ansvarig för akademiska schacksällskapets avancerade träning, samt lagkapten för 1:a laget), samt domare och Livesändningsansvariga Rasmus Nyman höll i trådarna. Flera skriv upp sig och någon utländsk klubbspelare med dito ELO dök upp, kul!

Inför säsongen 2017/2018 har vi några nya spelare som valt att ta på sig ASSU tröjan (svart eller blå).

Ranel Tammela, Svensk registrerad på FIDE och därmed upptagen i klubben. Varmt välkommen till oss!

Peter Olsson  2173 ELO, gör oss sällskap från vår grannklubb SK Örnen och förstärker laget. En mycket fin gest och vi i ASSU tackar ödmjukt Peter och SK Örnen.

Dessutom har några spelare som tidigare haft mycket på arbetsbordet nu valt att bli aktiva igen! Vi ser fram emot vår premiär hemma den 22/10 mot Östersunds SS. Kom gärna och heja fram våra spelare.

ASSU II ska också upp i hetluften och är denna säsong bestående av fyra spelare. Här hoppas vi på att många vill spela och kommer ställa upp. Tanken är att så många av våra medlemmar ska få spela.

Vi kommer också försöka ha en korpen en helg för nybörjare där vi spelare en turnering. Mer info kommer.

Länken till höstens klubbturnering ACT finns här på chess-results.

I skrivande stund är vi tio spelare. Vi hoppas på fler och turneringen är öppen för alla spelare i Västerbotten.

Vi inleder en kväll med två snabbpartier. Därefter är det långpartier ELO-beräknade med betänketiden 1 + 40 minuter för hela partiet + 30 sekunder från drag ett. Det är lite kortare tid men vi tjänar alla på att få lite mer luft framåt småtimmarna. I övrigt så kör vi nybörjarträning på tisdagar och mer avancerad träning och spel på torsdagar. Alla är hjärtligt välkomna in! Vi bjuder på fika och spel gratis tre första gångerna.

Varmt välkomna!
Mvh

ASSU

Taggar:
Publicerad i Nyheter, Turnering