Snabb – DM 2017 Piwowar 1:a Carlsson 2:a Söderström 9 år 3:a !!

Det blev en lyckad tävling  med hela 26 deltagare 14 seniorer och 12 juniorer och underhållande spel och flera skrällar!

Den som spelade bäst och tog flest poäng var 1:an Michal Piwowar ( ASSU) 6/7 det var ingen överraskning då han tillhör de högst ( 6:a) rankade i tävlingen dock att spela vanligen kontrollerat tillsynes utan förlust fara och vanligen ta hela poängen i en del verkliga kamppartier är vad som är imponerande och vad som gör honom till distriktsmästare i snabbschack för Västerbotten. Piwowar blir bara bättre och bättre det är roligt för ASSU men även för vi som inte längre är några ungdomar,,,,Det är tydligen så att det går att bli bättre i schack även som senior!

Lars-Göran Carlsson 2:a ( ASSU) 5½/7 visade ungtupparna att gammal är äldst och gjorde en gedigen insats.

Adrian Söderström 3:a ( Fagervik SK)  5½/7 gjorde med hänsyn till hans ålder (Född 2007) och ringa erfarenhet ( Har bara spelat schack i ett år! ) En fullständigt enastående insats ( känner ej till någon spelare i Sverige någonsin som visat sådan mognad så tidigt! ) Det är dock för tidigt att veta vad det blir i framtiden men en mycket stor talang är utan tvekan Adrian Söderström. Han delade 2:a/3: pris med Carlsson vann även Juniorernas penningpris samt även Gruppriset för den bäste bland de rankade 11-26 Enda förlusten kom mot erfarne Lars-Göran Carlsson imponerade gjorde han genom  att bland annat spela remi mot Henrik Olofsson samt besegra WIM Cristine Mariano Rose Wågman sista ronden!

Favoriten Cristine Mariano Rose Wågman ( Rockaden Umeå ) öste på i början och verkade nästan ostoppbar med 4 raka och segrar över Carlsson och Hjalmarsson. Sedan blev det förlust i ett verkligt kampparti mot Piwowar dock efter seger i näst sista ronden mot ASSU:s Isak Ersholt var hon åter i topp tillsammans med Piwowar Då mötte hon Söderström i sista ronden och med ett allt för riskfyllt drag i en remi ställning där det endast är möjligt att hålla remi så förlorade hon material och parti. Cristine är en mycket modig spelare och går ofta för vinst oavsett motståndare eller ställning många är de som har blivit offer för hennes kompromisslösa spel. Denna gång räckte det till en 4:de plats i tävlingen samt 3:a i Västerbottens DM i snabbschack.

Juniormästaren i Västerbotten 2017 heter Tor Larsson( Rockaden Umeå) och som med 3½/7 gjorde en gedigen insats ( Bland annat seger över ASSU:s Gerold Jäger ) och var klart bäst bland Västerbottens juniorer.

2:a blev Alfred Hansson  ( Rockaden Umeå ) 3/7 samt 3:a blev Tymon Grzelewski 3/7 ( Rockaden Umeå )

Vi hoppas att alla har gillat tävlingen och vill spela i ASSU.s tävlingar i även i framtiden,,, närmast på tur är Summerheat VII i augusti Välkommen!

IMG_7095 IMG_7080 IMG_7088 IMG_7078 IMG_7077 IMG_7074 IMG_7068 IMG_7071 IMG_7060 IMG_7049 IMG_7054 IMG_7040 IMG_7038 IMG_7039 IMG_7032 IMG_7033

Publicerad i Nyheter