Säsongen 2017/2018 Allsvenskan – Klubbkvällar – Autumn Chess Tournament – Välkomstmässa

Välkomna till den nya säsongen hos akademiska schacksällskapet. Vi har nu öppnat portarna på allvar och hälsar nya som gamla klubbmedlemmar välkomna ombord på nya schackliga äventyr.

Det är mycket som händer under höstens termin. Vi har allsvenskan som står för dörren där vi som vanligt ställer upp med två lag. Inför säsongen har vi antagligen några nyförvärv som valt att representera ASSU, mer information kommer framöver. Vi hoppas kunna erbjuda någon form av spel i länsserien eller liknande i korpen över tre bord för nybörjarna.

Hösten klubbmästerskap Autumn Chess Tournament ACT återkommer också och där har vi planerat 7 ronder i en enda stor grupp (två inledande snabb och därefter 5 långpartier), dvs alla, även nybörjarna alla utan ELO är välkomna att deltaga. Vi kommer ha spel varannan torsdag och det går bra att spela i förhand eller i efterhand eller skjuta upp sitt parti om det krockar med något. Här hoppas vi på att så många som möjligt av våra intresserade nybörjare som gamla medlemmar ska hoppa in och ge varandra fina kamper vid brädet. Alla är hjärtligt välkomna. Planerad start är torsdag den 21/9 med två inledande snabbpartier 15 min + 10 sek från drag ett, ingen ELO-beräkning.Långpartierna kommer vara planerade till 2 h + 30 sekunder från drag ett utan tids och dragkontroll och är ELO-beräknade partier.

Den 7/9 är det välkomstmässa på universitets campusområde. Vi hälsar alla studenter välkomna till vår monter. Vi håller till i universum och vi hoppas på att många spelare vill vara med och representera klubbens färger! Vi kokar kaffe bjuder på kakor och kluringar på brädet, spelar blixt med gäster och skriver upp intresserade på vår lista samt informerar om vår verksamhet och delar ut flyers.

Även lördag den 9/9 medverkar vi på campus med kårens verksamhet och visar upp oss och hoppas några kan hjälpa oss och spela lite blixt och deltaga.

Tisdagar har vi som vanligt mer inriktning på nybörjarträning och på torsdagar kör vi som vanligt mer avancerad träning och tävling. OBS, oavsett är alla nya och gamla medlemmar välkomna alla dagar och komma in och fika hos oss, spela och lära känna nytt folk!

Vi planerar också för höstens första sociala aktivitet. Redan nu har flera aviserat om att gå ut och äta ihop på stan för att sedan gå på bio eller göra nåt liknande. Vi har diskuterat om att ses på Gröna älgen på kungsgatan. Ett datum att hålla i huvudet är ex 28 september – 12 oktober inför allsvensk start tex.

Som sagt vi har dukat upp bordet för en trevlig schacklig säsong framför oss.

Välkomna

ASSU

 

 

 

Publicerad i Nyheter