CM Engman gick igenom partier mot hårt motstånd + kommande tävling!

Powerpoint visningen igår, med FIDE CM Rickard Engman var riktigt trevlig och gav mycket kunskaper inför framtiden. Vi tittade på olika typer av Evans-gambit som vi sedan provspelade utifrån skiftande positioner 10×10 min.  Därefter förevisade Rickard Engman egna partier från Rilton Cup, elitserien och andra öppna tävlingar,  som han spelade upp på storbildsskärm. Spännande teoretiska partier som visade framförallt spanskt försvar och förklarade svarts vitfältslöpares olika rutor och styrkor, beroende på var den är placerad. Vi tittade gemensamt på Chigorin varianten och vilka typställningar samt vilka fält man som svart ska spela på.

bild 3 bild 2 bild 1

FIDE Trainer CM Engman i undervisningstagen.     Powerpointföreläsning på campus, Umeå universitet med ASSU!        ASSU-Boyz i koncentration med problemlösning, här  i praktiskt Evans-spel.

LÅNGPARTITÄVLING ”VÅRDRAGET” 

OBS! Nu på tisdag kommer vi ta upp anmälningar för torsdagstävlingar i långparti. Vi planerar att spela i en Bergergrupp  eller eventuellt två beroende på antal. De första 16 spelare som anmäler sig kommer att få platser då vi i nuläget har 8 stycken schackklockor. Betänketiden är planerad till 1,30 h för de första 30 dragen därefter resten på 30 minuter.

Ordförande Lars Frängsmyr och Magnus Stenius kommer ta upp anmälningar till ”Vårdraget” (arbetsnamn). Alla hälsas hjärtligt välkomna att anmäla sig!

Magnus och Rickard kommer fungera som spelvärdar och det kommer finnas kaffe, protokoll, uppdukade bräden och annat klart inför rondstart, så det bara är att sätta sig mot sin motståndare och starta klockan. Det går bra att skjuta upp partier och vi planerar att ha tävlingar ca varann torsdag på klubben.

Mer information kring tävlingen kommer inom kort till veckan!

MVH

ASSU

 

 

Publicerad i Nyheter