Öppna långparti-DM för Västerbotten 18-20 augusti: Summerheat VII

Det börjar närma sig och dra ihop sig inför starten till öppna långparti-DM för Västerbotten 2017. Med bara en vecka kvar till rondstart finns det fortfarande god tid att anmäla sig. Flera intressanta namn på startlistan har också inkommit.

Glädjande till öppna mästerskapen i långparti-DM kan vi på anmälningslistan se flera spännande namn. Vi har bland annat junioren Adrian Söderström, som senast det begav sig i Open Space (Humhusets spellokal) under Aurora Borealis IV överraskade rejält och blev trea. Nu senast kommer Söderström (Fagervik) med flera tunga meriter på fickan. Adrian är nykorad SM-vinnare i Knatteklassen, som han sedan följde upp med vinst i lilla Cellavision Open förra veckan. Det ska bli intressant att följa hans spel under DM helgen vidare.

Spelplats för årets DM i långparti är vardagsrummet i humanisthuset.

Även SK Rockaden Umeås David Nygren deltar. En stor norrländsk profil inom schacksammanhang som med sin glädje vid och sidan av brädet alltid är lika rolig att följa. Från Östersund kommer också CM Gunnar Hjorth, från Skellefteå Gösta Enqvist och från hemmaarrangören ASSU medverkar Snabb-DM mästaren Michal Piwowar. I nuläget är sjutton spelare på startblocken. Det går fortfarande bra att anmäla sig till tävlingen (inbjudan med information finns på schack.se hemsida).

Tävlingen livesänds över 5 bord och uppdateras på chess-results varje dag. Det går bra att besöka spellokalen och titta på partier. Humanisthuset är öppet och vi håller till bredvid fiket på vänster sida.

Varmt välkomna till årets öppna långparti-DM

ASSU i samarbete med Västerbottens schackförbund, SK Rockaden och Umeå universitetskåren.

Taggar: , ,
Publicerad i Nyheter, Summerheat VII, Turnering