Dags att summera höst – vårterminen som gick hos Akademiska: Lennart Sandström årets Rankingraket

Det har hänt mycket under säsongen 2016/2017 som gick hos Akademikerna. Här kommer det lite smått och gott från den gångna säsongen. 

Årets säsongs rankingraket hos ASSU blev vår SM-vinnare Lennart ”pennan” Sandström. Stort grattis önskar vi alla i klubben och förärar honom med en blombukett som delas ut i veckan som kommer i samband med avslutningen.

Säsongen i Allsvenskan för ASSU började starkt med vinster mot SK Rockaden Umeå samt SK Örnen. Därefter blev det betydligt tyngre. ASSU hade teoretiskt kunnat åka ur tvåan, men klarade nytt kontrakt efter en heroisk bortamatch mot vinnarna av DIV 2 Norra, Schack 64.

I hösten klubbturnering ACT delades segern mellan Isak Ersholt och Magnus Stenius. Där delades också ELO ut till Cameron Fetterplace samt Lars-Olov Norqvist.

Vi konstaterar också att vi haft mycket folk på klubbkvällarna. Framförallt på tisdagar då nybörjarträningarna går och många är på teorikvällarna. Matchkvällarna för partispel under torsdagarna har varit mer både och. Ibland har vi haft mycket folk men oftast lite mindre. Det är viktigt att ni som skjuter upp ELO-partier meddelar varandra detta samt spelar partierna i förväg eller i efterhand.

Det har varit bra på våra middagar och sociala sammankomster under året. Trevliga tillställningar med blixt samt mat, och chock och annat.

Vi har spontant gått ut på rött några aftnar. Där har vi lirat schack och umgåtts.

Under mötet i helgens schackfest där klubb km i chock avgjordes, diskuterades ASSUS framtid. Vi kom fram till att vi vi spela mer tema-turneringar med bestämda öppningar på förhand (Vi har tränat på Nimzoindiskt under våren på detta tema). Därtill diskuterades också att vi ska ha fler som har föreläsningar under kommande säsongen. Vidare framgick att många vill spela på klubben också. Vi har fått in många nybörjare på sista tiden vilket är mycket positivt! Dessa vill säkert spela mot varandra i en turnering. Vi planerar att starta en turnering öppen för alla under hösten. Blir vi mer än 12 så kommer vi ha fler än en grupp där vi har 6 spelare i varje dvs. en A-grupp samt en B-grupp. Då FIDE numera har regeln om 5 partier i en ELO-rankad turnering räcker det med 6-manna grupper (dock krävs minst tre spelare med erhållet ELO). Slutligen så hoppas vi kunna erbjuda nybörjarträning under höstsäsongen, delta i välkomstmässorna vid Umeå universitet och visa upp oss för studenterna mfl.

Allsvenska säsongen 2017/2o18 DIV II samt DIV III. Här planerar ASSU att ha med två lag under kommande lagspel. Vi hoppas också kunna erbjuda länsseriespel som legat i träda ett tag och förgylla Västerbottens distrikt med ett lag från ASSU. Förhoppningsvis kommer Lövånger samt SK Rockaden Umeå möjligen att ställa upp med lag.

WCT 2017, vanns av ASSU:s ordförande Isak Ersholt. Dan Åman tog också slutligen sitt ELO-tal under våren. Resultat här.

Nya spelare inför säsongen 2017/2018 är att vänta. Här pågår en diskussion med flera spelare.

Vi välkomnar alla som vill träna, spela och öva sig på schack att besöka Akademiska Schacksällskapet vid UB, Umeå Universitet.

SUMMERHEAT VII Öppna långparti-DM. Inbjudan kommer att postas och läggas upp här på hemsidan till höger samt på Sveriges Schackförbunds hemsida. Turnering finns för övrigt på Chess-Results redan nu och det går även bra att anmäla sig redan nu. Inbjudan här SummerHeatVII. Anmälan görs redan nu till

summerheat@akademiskaschacksallskapet.se

Alla anmälda kommer att läggas upp i god tid på Chess-Results här.

ASSU

 

 

Taggar: , ,
Publicerad i Nyheter